Ana Sayfa
Duyurular
Cıees Vı 2023 Sinop
CIEES VI 2023 SİNOP

CIEES VI 2023 SİNOP

VI. Uluslararası Doğu Avrupa Çalışmaları Kongresi (CIEES) 4-6 Mayıs 2023 tarihlerinde Türkiye’nin en kuzey noktasında Karadeniz’in şirin şehri Sinop’ta Sinop Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

CIEES 2023’de kongrenin bu yıl için belirlenen” Doğu Avrupa’da Kent ve Uygarlık” ana temasına uygun olan 115 bildiri programda yer aldı. Mazeretleri dolayısıyla kongreye fiilen katılamayan birkaç akademisyenin dışında büyük oranda katılım sağlandı.

Uluslararası Doğu Avrupa Araştırmaları Platformu’nun kuruluş felsefesi ve mazisinde Ukrayna’nın özel bir yerinin olduğu bilinmektedir. Yaşanan savaş hâli sebebiyle Ukrayna’dan katılımlar online da olsa diğer yıllara nazaran sınırlı kaldı. Bu sebeple bu yılki kongrede yabancı katılımcı oranı düzeyinde oldu. Her şeye rağmen Türkiye’deki üniversitelerin dışında Gürcistan, Macaristan, Hırvatistan, Arnavutluk, Rusya ve Almanya’daki üniversitelerden katılım sağlandı.

Prof. Dr. Mualla UYDU YÜCEL’in başkanlığını yaptığı açılış oturumunda Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, Prof. Dr. Yücel ÖZTÜRK, Prof. Dr. Giray SAYNUR DERMAN, Prof. Dr. Orhan KILIÇ ve Prof. Dr. İbrahim TELLİOĞLU birer tebliğ sundular. Daha sonra üç ayrı salonda yapılan 22 iki oturum ve değerlendirme oturumu ile sempozyum sonlandı.

6 Mayıs 2023 Cumartesi günü Sinop şehrindeki tarihi ve turistik mekânlara bir gezi programı düzenlendi. Bu bağlamda Hamsilos, Akliman, İnceburun Feneri, panoramik Sinop Cezaevi, Alaeddin Cami ve Medresesi ile Balatlar Kilisesi kazı alanı ziyaret edildi.

Fotoğraflar