Ana Sayfa
Duyurular
Cıees V-2022 İzmir

CIEES V-2022 İZMİR

Sakarya Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi ve paydaşı PIEES, belirlenen amaçları doğrultusunda belli aralıklarda çalıştay, söyleşi, seminer, sempozyum ve kongre çalışmaları yapmakta, elde edilen bilimsel verileri yayınlamakta ve bilim aleminin hizmetine sunmaktadır. İlki Kamaniçe’de gerçekleştirilen kongrelerin ikincisi Kiev’de (CIEES 2018) Taras Şevçenko Üniversitesi işbirliği ile  üçüncücü ise Üsküp’te (CIEES 2019) Türk-Balkan Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmiştir. Covid-19 salgını nedeniyle   “Doğu Avrupa Tarihinde Kilise’nin Rolü” temalı kongremiz ise çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmiştir.  Periyodik ve süreklilik taşıyan bu kongrelerin 5. sinin İzmir Demokrasi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

 

PIEES kongrelerinin her birinin çalışma konuları, tarihi perspektif içinde ve Doğu Avrupa ile sınırlı kalmak şartıyla, belirli ana temalar çerçevesinde belirlenmektedir. Bu bağlamda, 2022 CIEES’in ana teması, “Doğu Avrupa’nın Sosyal ve İktisadi Tarihi” olarak belirlenmiştir.

 

Platform, bu ana tema temelinde aşağıda çerçevesini sunduğumuz konularda etkinliğe katkıda bulunmak isteyen araştırmacıların katılımlarını beklemektedir. Çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek kongremizde, sunulacak tebliğlerin ana tema çerçeve içinde olması beklenmektedir. Bu temanın dışında sunulması teklif edilen bildiriler maalesef değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

CIEES 2022’NİN GENEL ÇERÇEVESİ

 

Nüfus

Göç

Yerleşme

İsyanlar ve Eşkıyalık

Iktisadi Faaliyetler (Ticaret, Hayvancılık, Madencilik, Tarım)

Para ve Ölçü Birimleri

Vergi

Sosyal Kurumlar

Eğitim Kurumları

İnançlar

Halk Kültürü

Kültürel Etkileşim

Sanat

Fikir Hareketleri

Esnaf Teşekkülleri